Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастицио Класика

Пастицио Класика

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Пастицио Класика
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
11/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
450 мин.
Общо
480 мин.
Порции
6
"Ако търсите ястие, подходящо за дългите петъчни вечери с приятели, то тогава класическото пастицио е един чудесен вариант"

Необходими Продукти

  • паста - 500 г суxа
  • кайма - 300 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • домати - 300 мл пасирани пресни или доматено пюре
  • твърдо сирене - 200 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата според указанията и оцеждаме.

Запържваме скълцания чесън и нарязаният на ситно зелен лук.

Прибавяме каймата и запържваме до златисто.

Подправяме и добавяме и доматения сос. Оставяме да къкри за около 10 мин.

Отстраняваме от котлона.

В сух тиган разтапяме маслото и добавяме препеченото масло.

Добавяме млякото, подправяме със сол и черен пипер и оставяме на котлона докато сосът бешамел се уплътни.

Разбъркваме пастата и сместа с каймата в дълбока тава.

Отгоре заливаме с белия сос Пастициото.

Наръсваме с настърганото сирене и печем Пастицио Класика до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: