Начин на приготвяне
В купа разбиваме 3-те белтъка със солта на сняг, покриваме ги и ги оставяме за малко в хладилника.
В друг съд разбиваме 6-те жълтъка и захарта до побеляване. Прибавяме към разбитите жълтъци маскарпонето с бавно бъркане в една посока, след като сместа стане еднородна, добавяме и разбитите белтъци от хладилника, отново с бавни движения в една посока, за да се запази пухкавината и обемът.
Покриваме и оставяме за малко в хладилника.
В плитка широка чиния смесваме 50 г бяло десертно вино, 2-3 с.л. ром или есенция ром и разтворено нес кафе с около 250 мл гореща вода.
Потапяме всяка бишкоти от двете страни и редим в правоъгълна тава Тирамисуто така - като наредим първия ред, вадим крема от хладилника и разстиламе един слой върху бишкотите.
Продължаваме с втори ред бишкоти и пак крем.
Завършваме тирамисуто Класика, като поръсим отгоре с какаото.