Тирамису Класика

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
12584051
Тирамису Класика
Снимка: Temenuzhka
1 / 4
30/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Големи почитатели сме на класиката у дома - това Моцарт, това мусака, това тирамису"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • маскарпоне - 500 г
  • бишкоти - 2 пакета
  • какао - 2 с.л.
  • бяло вино - 50 мл десертно
  • ром - 2/3 капачки или 1 доза течна есенция
  • нес кафе - 4 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме 3-те белтъка със солта на сняг, покриваме ги и ги оставяме за малко в хладилника.

В друг съд разбиваме 6-те жълтъка и захарта до побеляване. Прибавяме към разбитите жълтъци маскарпонето с бавно бъркане в една посока, след като сместа стане еднородна, добавяме и разбитите белтъци от хладилника, отново с бавни движения в една посока, за да се запази пухкавината и обемът.

Покриваме и оставяме за малко в хладилника.

В плитка широка чиния смесваме 50 г бяло десертно вино, 2-3 с.л. ром или есенция ром и разтворено нес кафе с около 250 мл гореща вода.

Потапяме всяка бишкоти от двете страни и редим в правоъгълна тава Тирамисуто така - като наредим първия ред, вадим крема от хладилника и разстиламе един слой върху бишкотите.

Продължаваме с втори ред бишкоти и пак крем.

Завършваме тирамисуто Класика, като поръсим отгоре с какаото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: