Шоколадова торта Класика

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Шоколадова торта Класика
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Класика - като произведение на велик майстор, на което нямате търпение да се насладите"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • черен шоколад - 1 стопен
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За крема
  • сметана - 1 опаковка инстантна с вкус на шоколад
  • черен шоколад - 1 стопен
  • какао - 1 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • Ганаш
  • течна сметана - 100 мл
  • черен шоколад - 1 от 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути.

Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части.

Сиропирайте единия блат и го покрийте с 1/2 част от крема.

Кремът се приготвя, като сметаната се разбива със 100 мл студена вода и се добавя стопеният шоколад.

Покрийте с втория блат, сиропирайте и намажете с останалата сметана.

Приберете в хладилника около час. Пригответе ганаша, като смесите сметаната със шоколада в тенджерка и затоплете, като бъркате постоянно.

Не бива да завира сметаната.

Охладете леко и залейте тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: