Начин на приготвяне
Запържваме каймата в нагорещена мазнина, да се пръсне на трохи. Подправяме с чубрица, кимион и черен пипер на вкус, също и с червения пипер.
Добавяме ситно нарязаните пера на лука, след минута добавяме и ситно нарязаните моркови (на кубчета като за супа).
След няколко минути добавяме и нарязаните картофи, като постоянно разбъркваме. Когато започне да завира, прибавяме нарязания на ситно джоджен и лютеницата. Заливаме с гореща вода, колкото да покрие всичко.
Когато заври, посоляваме на вкус и добавяме ситно нарязания магданоз.
Изсипваме в тава и печем на 200 градуса с вентилатор или 220 без до извиране на водата (около 40-50 мин).
Приготвяме си заливката на мусаката - в купа разбиваме яйцата заедно с киселото мляко и изгасената в него сода, и брашното. Настъргваме кашкавала и също прибавяме към сместа.
Заливаме и печем още 10 минути до приятен загар.
Сервираме мусаката топла с кисело мляко.
Коментари