Пиле Жануша

Kiki MinKiki Min
Новак
2206
Пиле Жануша6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Само за 23 минути с няколко съставки ще направите пиле Жануша - хапвайте самостоятелно или в комбинация с гарнитура по желание"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • сирене - 50 г
  • кисело мляко - 250 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се овкусяват от двете страни със сол и черен пипер.

Нареждат се в тавичка и се добавя сирене и кисело мляко.

Печем в предварително загрята фурна на 180°- 200°C за 15 мин.

След това добавяме кашкавала и печем бързото пиле за още 5 мин.

Може да сервираме пилешкото с мляко с гарнитура по избор - според сезона и вкуса.

Добър апетит с това пиле Жануша!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kiki Min
Kiki Min
Искам да се извиня на всички, които виждат тази рецепта. Тя не е публикувана в оригиналния от мен начин на приготвяне и описание. Лично аз не съм добавяла "мляко с гарнитура по избор" като допълнение към начина на сервиране, както и някои други думи. Идеята на сервиране на едно ястие е строго индивидуално и точно в тази рецепта може да го направите по ваш избор. Моят съвет към всички кулинари е да не приготвят ястията от интернет напълно дословно, а да имат въображение и най-вече да е по техен вкус.
12.03.2021 20:25
1