Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле на бутилка - Пияно пиле

Пиле на бутилка - Пияно пиле

Пиле на бутилка - Пияно пиле
Снимка: Юстиниян Ясенов
1 / 3
10/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Нека видим кое е любимото пиле на мъжете. Оставете ги да се развихрят в кухнята и си сипете една чаша вино 0"

Необходими Продукти

  • голямо пиле - 1 бр.
  • картофи - 6 - 7 средни
  • бутилка - 1 бира от 500 мл в дълга и тясна
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • масло - 50 г размекнато
  • За намазване
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л
  • сол - 2 ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пилето се измива хубаво и след това се намазва от всички страни и отвътре със смесените подправки.

След това намазаното пиле се нанизва на бутилката, като гърлото ѝ трябва да стърчи леко, за да може при печенето бирата да го облива. В бирата поставете 1 кубче бульон и малко масло.

С размекнатото масло намажете горната част и гънките на пилето.

Като приключите с пилето, измийте картофите, обелете ги, нарежете ги и ги поставете в тавата около набученото пиле. Овкусете картофите със сол и черен пипер.

Може да се налеете и малко вода в тавата, за да има повече сос.

Печете сочното пилето в предварително загряла фурна на 180 °C на дъното на фурната (без решетка) на програма отгоре и отдолу около 90 мин (времето може да варира според фурната).

Ако бирата не завира и не изтича, увеличете пилето на шише да се пече на 200 °C.

Пиле на бутилка - Пияно пиле е любимо на мъжете ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Правя го вече втори път само на долен леотан и накрая за 5-7 мин. Горен и става много по-добре а и не се притеснявам , че ще изгори .
17.01.2023 18:52