Начин на приготвяне
Първо, пилето се измива хубаво и след това се намазва от всички страни и отвътре със смесените подправки.
След това намазаното пиле се нанизва на бутилката, като гърлото ѝ трябва да стърчи леко, за да може при печенето бирата да го облива. В бирата поставете 1 кубче бульон и малко масло.
С размекнатото масло намажете горната част и гънките на пилето.
Като приключите с пилето, измийте картофите, обелете ги, нарежете ги и ги поставете в тавата около набученото пиле. Овкусете картофите със сол и черен пипер.
Може да се налеете и малко вода в тавата, за да има повече сос.
Печете сочното пилето в предварително загряла фурна на 180 °C на дъното на фурната (без решетка) на програма отгоре и отдолу около 90 мин (времето може да варира според фурната).
Ако бирата не завира и не изтича, увеличете пилето на шише да се пече на 200 °C.
Пиле на бутилка - Пияно пиле е любимо на мъжете ;)
Коментари