Пиле Балти

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189291485202
Пиле Балти
Снимка: Искра
1 / 3
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ароматна и много вкусна гозба с пилешко филе"

Необходими Продукти

  • джинджифил - 3 см корен
  • чесън - 6 скилидки
  • домати - 2 бр. , нарязани на кубчета
  • гарам масала - 1½ ч.л.
  • кимион - 1½ ч.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л. кафява едрозърнеста
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • люти чушки - 6 бр. зелени
  • пилешко филе - 500 г
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата ступка, за да направим индийското пиле Балти, е да настържем ситно джинджифила и чесъна.

Кубчетата домати пасираме на паста и смесваме с кимиона, кориандъра, гарам масалата, куркумата, чилито на прах, киселото мляко и солта.

В тенджера загряваме олиото, добавяме горчицата, а след като се позапържи за 2-3 минути, добавяме дафиновия лист и нарязания лук.

Когато лукът омекне, прибавяме настърганите джинджифил и чесън заедно със зелените люти чушки и готвим около 10 минути. Ако яденето започва да загаря, наливаме малко вода.

Сипваме доматената смес и готвим, докато се посгъсти и се получи масала паста, като разбъркваме от време на време.

Добавяме пилето, разбъркваме добре в масала пастата, намаляме топлината и покриваме с капак вкусната пилешка яхния.

Готвим около 20 минути, като при необходимост отново може да налеем малко вода.

След като лютото пиле е готово, добавяме малко черен пипер, лимонов сок и разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: