Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Вкусна леща с пържена сланина

Вкусна леща с пържена сланина

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Вкусна леща с пържена сланина
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Обичате леща, но трудно бихте могли да се нахраните само с нея. Ако добавите пържена сланина при приготвянето ѝ, вече съвсем спокойно няма да се нуждаете от допълнително ястие"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 0, 5 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сланина - 200 г осолена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Някои обичат постна леща, но друго си е с мръвка. Ястието става още по-вкусно.

Измийте лещата много добре, поставете в тенджера със студена вода. Поставете тенджерата на котлона и оставете да заври. Прецедете лещата и отново налейте студена вода, поставете дафиновите листа и варите до омекването и.

В незалепващ тиган налейте малко олио и прибавете нарязаната на тънки парчета сланина, пържите до златисто кафяв цвят. Извадете запържената сланина, прибавете предварително нарязания на ситно лук и предварително настъргания морков, запържвате до омекването им.

Прибавете доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте и веднага изсипете запържения зеленчук при варената леща. Прибавете ситно нарязания чесън и отново върнете тенджерата на котлона.

След като поври около 5 минути, премахнете тенджерата от котлона и прибавете запържената сланина и поръсете с мащерката.

Разбъркайте лещата, покрийте тенджерата с капак и оставете така за около 10 минути преди сервиране, за да се задуши.

Много вкусна леща с парчета хрупкава пържена сланина!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: