Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Вкусна пържена пъстърва

Вкусна пържена пъстърва

Вкусна пържена пъстърва
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Да пържите пъстърва и да не поканите приятели да я опитат е непростим грях, който може да изкупите само с бира"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • сол
  • царевично брашно
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете рибата от люспите. Нарежете я на шайби.

Посолете и оставете за един час, за да поеме солта.

Сложете царевичното брашно в една купа и оваляйте хубаво всяко едно парче пъстърва от двете страни.

Изпържете в тиган с олио до златиста коричка. Сервирайте пържената пъстърва с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: