Чорба от кисело зеле

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Чорба от кисело зеле
Снимка: Michaela Berova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако обичате кисело зеле, но вече ви е писнало да го готвите само печено във фурна, то в такъв случай тази рецепта за чорба от кисело зеле ще ви зарадва много"

Необходими Продукти

  • кисела зелка - 1 малка (около 400 г)
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 гл.
  • зелев сок - 1 1/2 л. вода (или бульон)
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер
  • кимион
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се задушава в мазнината.

Добавя се ситно скълцаното кисело зеле. Трябва хубаво да се запържи.

Добавят се картофите, подправките, налива се водата и зелевата чорба се оставя да къкри до омекване на зелето и картофите.

Сервира се чорба от кисело зеле с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: