Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева чорба»Чорба с кисело зеле и картофи

Чорба с кисело зеле и картофи

Чорба с кисело зеле и картофи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вие ни дайте малко кисело зеле и картофки, да видите каква борба за чудо и приказ ще завъртим"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 300 г
  • картофи - 2 - 3 бр. средно големи
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 стрък /бялата част/
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на ситно, като отстраните твърдите части.

Почистете моркова и праза и ги нарежете на ситно.

Сложете около 2 литра вода в подходяща тенджера за варене. Сложете зелето, праза и моркова и ги сварете до готовност.

10 минути преди края на варенето добавете картофите, обелени и нарязани на кубчета.

Когато зеленчуците са готови, овкусете със сол, ако е необходимо. Добавете черен пипер.

В отделен съд загрейте олиото и добавете червения пипер. След като пиперът промени леко цвета си /стане по-тъмен/, отстранете от огъня и изсипете към чорбата.

Върнете тенджерата обратно на котлона и варете зелевата чорба още около минута.

Чорбата с кисело зеле и картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: