Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева Чорба»Чорба по селски с праз и кисело зеле

Чорба по селски с праз и кисело зеле

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Чорба по селски с праз и кисело зеле1 / 2
06/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Това е много повече от рецепта за зимна супа, това е един от шедьоврите на Българската кухня, който със сигурност трябва да добавите към домашния рецептурник"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 500 г
  • праз - 300 г (2 - 3 стръка)
  • зелев сок - 2 л
  • ориз - 40 г (4 с.л.)
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • дол - на вкус
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно киселото зеле и праза. Заливаме ги с 2 л зелев сок и ги варим на умерен огън до омекване.

Прибавяме измитият ориз и варим зелевата чорба още 15 минути.

Добавяме брашното и червеният пипер, размити в малко вода. Варим още 5-6 минути и подправяме с черния пипер и солта.

По желание прибавяме и леко препечените люти чушки.

Чорбата по селски с праз и кисело зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих и стана много солена,добавих един картоф нарязан на ситно и 1/2к.ч.ориз,малко сланина и кърначе и и стана вкусна.Следващият път никакъв зелев сок,нарязаното зеле е напълно достатъчно.
02.01.2024 09:37
Анонимен
Анонимен
Не, не и не
29.03.2023 23:20
1
1
Покажи всички подкоментари