Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Джолан чорба със сок от кисело зеле

Джолан чорба със сок от кисело зеле

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Джолан чорба със сок от кисело зеле
Снимка: NEVI
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Задължително поднесете гореща и да видим кой вирус ще посмее да ви доближи. Отличен избор и при махмурлук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г от джолан
  • лук - 100 г кромид
  • моркови - 100 г
  • картофи - 100 г
  • сок от кисело зеле - 300 мл
  • фиде - 50
  • олио - 2 - 3 с.л
  • универсална подправка - 2 ч.л. зеленчукова пикантина
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • За застройката
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте 2 литра вода в тенджера и сложете да заври.

Нарежете месото на дребни кубчета и сложете да се сварят, ако месото е било с кокал, може да сварите и него за повече вкус на бульона.

Когато месото поомекне, прибавете нарязаните на дребно зеленчуци.

Овкусете със сол, пикантината и олиото. Щом омекнат морковите и картофите, прибавете фидето и варете заедно със зелевия сок още 5-10 минути.

Свалете от котлона и застройте супата, като в купа разбиете киселото мляко яйцето и брашното и при непрекъснато бъркане добавяте от бульона.

Върнете течността в тенджерата и разбъркайте добре.

Овкусете свинската супа с чубрица, черен пипер кимион и нарязан магданоз.

Джолан чорбата със сок от кисело зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: