Начин на приготвяне
Налейте 2 литра вода в тенджера и сложете да заври.
Нарежете месото на дребни кубчета и сложете да се сварят, ако месото е било с кокал, може да сварите и него за повече вкус на бульона.
Когато месото поомекне, прибавете нарязаните на дребно зеленчуци.
Овкусете със сол, пикантината и олиото. Щом омекнат морковите и картофите, прибавете фидето и варете заедно със зелевия сок още 5-10 минути.
Свалете от котлона и застройте супата, като в купа разбиете киселото мляко яйцето и брашното и при непрекъснато бъркане добавяте от бульона.
Върнете течността в тенджерата и разбъркайте добре.
Овкусете свинската супа с чубрица, черен пипер кимион и нарязан магданоз.
Джолан чорбата със сок от кисело зеле е готова.