Пилешки късчета по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешки късчета по китайски1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Хората се делят на два вида - такива, които пият уиски и такива, които готвят с уиски!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - филе 500 гр.
  • уиски - 100 гр.
  • чушки - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • краставици - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • гъби - китайски 1 буркан
  • соев сос
  • фъстъчено олио - 10 с. л
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки ивички, маринова се в уискито за около 2 часа и се пържи на силен огън в уок (дълбок тиган) за около 3 - 4 мин с 3 с. л. олио. Изважда се.

В тигана се добавят още 2 с. л. олио и в него се запържват нарязаните на ивички чушки .

По същият начин се пържат и морковите, нарязани на ивички, след това краставицата и накрая гъбите.

Отделно, от яйцето се прави омлет, който се нарязва на ивички и всичко се подрежда в чиния, поръсва се с босилек и соев сос и се сервира с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А къде се слага 3те стръка Лук???
08.08.2023 16:42
Олга Иванова
Олга Иванова
Падам си по китайска кухня,моля побликувайте повече рецепти
07.02.2014 01:08