Начин на приготвяне
За тези тестени закуски първо сваряваме 4 картофа. Намачкваме добре. В тиган с краве масло запържваме две глави кромид лук нарязани на ситно до златисто.
Добавяме лука към картофите, овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме да изстине.
В купа пресяваме брашното. Добавяме кравето масло на стайна температура и стриваме добре брашното и маслото.
Добавяме яйцето, заквасената сметана, солта, захарта, бакпулвера и топлата вода. Замесваме меко тесто. Оставяме да почива 20 минути.
Тестото разделяме на 4 равни части. Всяка част разточваме на тънко и с кръгъл ринг изрязваме кръгчета.
В средата на всяко слагаме по една малка лъжичка от картофите и завиваме краищата, така че да получим бохчичка.
Изрязваме си лентички и завързваме нашите оформени тестени торбички.
В голяма касерола сипваме до половината олио и загряваме добре. Пържим бохчичките с картофи до златисто.
Стават много вкусни и ароматни като пълнени питки. Такива бохчи могат да се направят още от сладки и солени палачинки.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа