Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Немска картофена салата с яйца и краставички

Немска картофена салата с яйца и краставички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Немска картофена салата с яйца и краставички
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Картофената салата винаги е чудесен вариант за гарнитура към вашето основно ястие с риба или месо, а тази с яйца и краставички е дори още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 750 г
  • яйца - 2 бр.
  • краставици - 2 броя (средни по големина)
  • лук - 1 брой (среден по големина)
  • майонеза - 100 г
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете добре измитите картофи в тенджера със студена и подсолена вода, варите до омекване за около 20 минути. Прецедете ги от водата и оставете настрани да се охладят напълно.

Сварете измитите яйца в подсолена вода за 6-7 минути, прецедете водата им и залейте със студена вода, за да ускорите охлаждането.

Обелете лука, нарежете на кубчета 6-7 мм и поставете в чиния.

Нарежете пресни или мариновани краставички на кубчета от около 1 см. Поставете в отделна чиния.

Премахнете черупката от яйцата, нарежете белтъка и жълтъка на малки парченца (с дебелина 6-10 мм) с всякаква форма.

Отстранете кората от картофите, нарежете ги на филийки с дебелина 1 -1, 5 см и сложете в дълбока купа.

Добавете яйцата, краставиците и лука към картофите. Добавете сол и черен пипер на вкус. Овкусете получената салата с майонеза, разбъркайте до гладка смес и поставете в хладилник за 20-40 минути, да престои.

Поставете готовата картофена салата в чинии и сервирайте. Поръсете с накълцани билки, ако желаете. Немската картофена салата с яйца и краставици се съчетава добре като гарнитура за месо и риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: