Начин на приготвяне
Поставете добре измитите картофи в тенджера със студена и подсолена вода, варите до омекване за около 20 минути. Прецедете ги от водата и оставете настрани да се охладят напълно.
Сварете измитите яйца в подсолена вода за 6-7 минути, прецедете водата им и залейте със студена вода, за да ускорите охлаждането.
Обелете лука, нарежете на кубчета 6-7 мм и поставете в чиния.
Нарежете пресни или мариновани краставички на кубчета от около 1 см. Поставете в отделна чиния.
Премахнете черупката от яйцата, нарежете белтъка и жълтъка на малки парченца (с дебелина 6-10 мм) с всякаква форма.
Отстранете кората от картофите, нарежете ги на филийки с дебелина 1 -1, 5 см и сложете в дълбока купа.
Добавете яйцата, краставиците и лука към картофите. Добавете сол и черен пипер на вкус. Овкусете получената салата с майонеза, разбъркайте до гладка смес и поставете в хладилник за 20-40 минути, да престои.
Поставете готовата картофена салата в чинии и сервирайте. Поръсете с накълцани билки, ако желаете. Немската картофена салата с яйца и краставици се съчетава добре като гарнитура за месо и риба.