Начин на приготвяне
Обелваме и сваряваме картофите. В друга тенджерка сваряваме яйцата. Щом се сварят картофите ги нарязваме на малки кубчета.
Сварените яйца ги изстудяваме и нарязваме също на малки кубчета. Добавяме ги при картофите, след което добавяме краставичките (също нарязани на кубчета), магданоза и черния пипер.
В буркан чупим яйцето и слагаме част от олиото и разбиваме с пасатора, щом почне да се сгъстява, добавяме и другата част. Щом майонезата се сгъсти добавяме лимоновия сок. Готовата майонеза слагаме в салатата, добавяме и солта и разбиваме хубаво.
В друга чиния със супена лъжица гребем от салатата и правим топки. Готовата картофена салата слагаме за 20-30 минути в хладилника преди консумация.