Начин на приготвяне
За този плодов тарт, смилате на блендер чаени бисквити или като мен - в торбичка и с точилката. Разтопявате маслото и смесвате с бисквитените трохички.
Омесвате добре, този бисквитен блат ще ви е основата за тава с падащо дъно. С лъжица пристискате добре. Оставяте в хладилника за 30 мин.
Слагате да се загрее сметаната на котлона и когато е готова, изсипвате при натрошения шоколад.
Омесвате добре и изсипвате върху бисквитената основа. Декорирате по ваше желание - аз добавих плодове и шоколадов топинг.
Лесният шоколадов тарт с плодове трябва да престои 2-3 часа в хладилника преди да се сервира. Получава се много ефектен десерт, с който да се представите блестящо при специални поводи.
Източник: Ная Иванова - Българските ястия и рецепти