Начин на приготвяне
Накиснете фурмите в гореща вода и ги оставете да престоят 10 минути.
След това ги отцедете добре и сложете в блендер заедно с кашуто, брашното от рожков и овесените ядки.
Смелете ги на кратки пулсации. Не е необходимо да са фино смлени.
Получената лепкава смес разпределете равномерно във форма за тарт с диаметър 20 см като оформите и малък борд. На дъното на формата сложете лист хартия за печене.
Сложете основата за тарта в хладилник за 30 минути, а през това време пригответе плодовия слой, който ще е плънката на тарта.
Ползвах замразени горски плодове, които сварих заедно с 2-3 лъжици вода и стевията на слаб котлон за няколко минути, докато водата се изпари и плодовете отпуснат ароматите си.
След това добавете чиата, разбъркайте и оставете да се охлади.
Разпределете тази смес върху основата на тарта и върнете в хладилник за поне 5-6 часа. През това време чиата ще набъбне и ще се получи нещо като плодово желе.
Аз оставих тарта в хладилник за една нощ, а на сутринта приготвих глазурата.
Самата глазура се приготвя много лесно.
Загрейте сметаната до степен на завиране, дръпнете от котлона и сложете в нея начупен на дребни парчета шоколад. Изчакайте минута, а след това разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се получи гладък ганаш.
Залейте тарта с глазурата, декорирайте с още пресни плодове и върнете в хладилник за още час.
Да ви е сладко с моят шоколадов тарт с горски плодове!