Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Шоколадов тарт с рожков и горски плодове

Шоколадов тарт с рожков и горски плодове

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Шоколадов тарт с рожков и горски плодове
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
01/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Да ви е сладко с моят шоколадов тарт с горски плодове, който ви дава енергия за щастие и усмивка"

Необходими Продукти

  • основа
  • кашу - 200 г сурово
  • фурми - 200 г
  • овесени ядки - 50 г фини
  • брашно от рожков - 3 с.л.
  • плодов слой
  • горски плодове - 250 г малини, къпини боровинки
  • стевия - 3 с.л. или кленов сироп
  • чиа - 3 с.л.
  • глазура
  • шоколад - 100 г мин 60 % какао
  • сметана - 100 мл
  • ягоди
  • малини
  • боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фурмите в гореща вода и ги оставете да престоят 10 минути.

След това ги отцедете добре и сложете в блендер заедно с кашуто, брашното от рожков и овесените ядки.

Смелете ги на кратки пулсации. Не е необходимо да са фино смлени.

Получената лепкава смес разпределете равномерно във форма за тарт с диаметър 20 см като оформите и малък борд. На дъното на формата сложете лист хартия за печене.

Сложете основата за тарта в хладилник за 30 минути, а през това време пригответе плодовия слой, който ще е плънката на тарта.

Ползвах замразени горски плодове, които сварих заедно с 2-3 лъжици вода и стевията на слаб котлон за няколко минути, докато водата се изпари и плодовете отпуснат ароматите си.

След това добавете чиата, разбъркайте и оставете да се охлади.

Разпределете тази смес върху основата на тарта и върнете в хладилник за поне 5-6 часа. През това време чиата ще набъбне и ще се получи нещо като плодово желе.

Аз оставих тарта в хладилник за една нощ, а на сутринта приготвих глазурата.

Самата глазура се приготвя много лесно.

Загрейте сметаната до степен на завиране, дръпнете от котлона и сложете в нея начупен на дребни парчета шоколад. Изчакайте минута, а след това разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се получи гладък ганаш.

Залейте тарта с глазурата, декорирайте с още пресни плодове и върнете в хладилник за още час.

Да ви е сладко с моят шоколадов тарт с горски плодове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: