Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Шоколадови яйца с Бейлис и сладолед

Шоколадови яйца с Бейлис и сладолед

Шоколадови яйца с Бейлис и сладолед3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Очаровайте своите гости по празниците с тези страхотни шоколадови яйца"

Необходими Продукти

  • шоколадови яйца - 2 бр. големи (може и повече)
  • бял шоколад - 1 бр.
  • бейлис - 50 мл /или по желание/
  • ванилов сладолед
  • за декорация
  • шоколадови яйца - малки
  • пурички
  • ягоди
  • шоколадови пръчици
  • млечен шоколад - разтопен / за заливка/
  • бадеми - счукани, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са ни шоколадови яйца (отвътре кухи), които може да откриете в големите вериги магазини, особено около Великден. Отчупваме внимателно върха на яйцата.

На водна баня разтопяваме един бял шоколад. Поставяме в плик, изрязваме ъгъл и върху хартия за печене оформяме гнездо. Оставяме да стегне и поставяме яйцата в гнездото.

В блендер разбиваме Бейлис с ванилов сладолед. Сипваме в яйцата.

Отгоре слагаме сладолед и декорираме с малки шоколадови яйца, пурички, ягоди, шоколадови пръчици и каквото ви харесва.

Поставяме по една сламка. Поливаме с разтопен млечен (може и черен, по желание) шоколад и поръсваме със счукани бадеми.

Шоколадовите яйца с Бейлис и сладолед са чудесен десерт за Великден или за всеки друг празник, на който искате да очаровате всички гости!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: