Начин на приготвяне
Мини щруделите с круши и орехи (бадеми) са вкусни и лесни за приготвяне, вдъхновени от неустоимия ябълков щрудел. За да приготвя тези сладкиши, започнах с тесто за щрудели, но за да имам различен вкус предпочетох да избера друг вид пълнеж.
Пригответе тестото за щрудела, като изсипете брашното върху сладкарска дъска, добавете солта и разбъркайте всичко. В този момент добавете яйцето и екстра върджин зехтина в центъра, след това добавете топлата вода по малко и започнете да месите всички съставки, докато получите гладко и хомогенно тесто.
Увийте топката във фолио за храна и я оставете да почине за няколко часа на топло място.
Междувременно пригответе пълнежа. Обелете крушите и ги нарежете на кубчета. Изсипете ги в купа и добавете захарта, орехи, шоколадовите стърготини, канелата и настърганата лимонова кора. Разбъркайте всичко добре, за да могат съставките да се смесят добре.
В отделен тиган разтопете маслото и добавете галетата, след което разбърквайте непрекъснато с дървена лъжица. Хлябът трябва да придобие златист цвят, след което можете да изключите котлона и да оставите всичко настрана.
След времето за почивка на тестото го вземете обратно и го разточете на много тънък правоъгълник. Разделете го наполовина и след това на ивици, а след това направете малки разрези на половината от лентата и напълнете другата половина с галета и сместа от круши, и орехи (бадеми) и шоколад (по желание).
Намажете краищата с екстра върджин зехтин, след което плътно затворете, като натискате с върховете на пръстите си. Продължете по този начин, докато всички съставки се изразходват, след това ги поставете върху тава, покрита с пергаментова хартия и намажете повърхността с екстра върджин зехтин.
Печете ги в предварително загрята статична фурна на 180 градуса за 20 минути. След това време ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят, поръсете ги с пудра захар. Сервирайте щрудела и се насладете на храната си.
Съвет: Мини щруделите с круши, бадеми и шоколад може да се съхраняват до 3 дни, плътно затворени под стъклен капак.
Могат да бъдат замразени, ако сте използвали пресни съставки. Те, също като ябълковия щрудел, могат да се приготвят с бутер тесто или пясъчно тесто.