Щрудели-джуджета

KameliaKamelia
Новак
15592520
Щрудели-джуджета
Снимка: Kamelia
1 / 3
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Ако това са щрудели-джуджета, аз съм Снежанка - давайте 7 насам"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • лимони - сока и кората на половин лимон
  • кафява захар - 2 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • кондензирано мляко - 4 - 5 с.л.
  • ванилия
  • бутертесто - 250 г
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • пудра захар - за поръсване
  • чипс от ябълки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Прибавят се лимоновият сок, настърганата кора и захарта.

Тестото се разделя на 3 правоъгълника, върху всеки се разпределя от сместа и се навива на руло. Краищата хубаво се загъват.

Всеки правоъгълник се разрязва внимателно с остър нож. Получават се 6 щрудела. Поставят се във формички за мъфини със загънатите краища надолу. Отрязаните трябва да са отгоре.

Приготвя се крем от кондензирано мляко и нишестето, разрежда се с вода до получаването на смес, малко по-рядка от боза, прибавят се няколко капки ванилия. Разпределя се в щруделчетата.

Отгоре се намазват с разбито яйце.

Щруделите-джуджета се пекат на 180 градуса до златисто.

За чипса: С мандолина или остър нож се нарязва средата на ябълка. Приготвя се захарен сироп от равни части захар и вода. Ябълката престоява 10 минути в сиропа.

Вади се, подсушава се с кухненска хартия, след което се се изпича върху пергамент на 90-100градуса за около 2 часа. Ябълковият чипс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: