Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Безглутенов крем с ягоди

Безглутенов крем с ягоди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Безглутенов крем с ягоди
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Пригответе този вкусен безглутенов крем и украсете с няколко пресни ягодки. Насладете му се"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 310 мл
  • сметана - 100 мл течна, сладкарска
  • захар - 100 г
  • ягоди - 200 г + 2 - 3 бр. за украса
  • царевично нишесте - 30 г натурално
  • краве масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват и смилат на гладко пюре.

При тях се разбива нишестето, така че да няма бучки.

Млякото, сметаната и захарта се сипват в тенджерка с дебело дъно и се загряват на умерен огън.

Когато захарта се разтопи и течността закъкри, се налива ягодовата смес и се бърка 8-10 минути на слаб/умерен огън.

Температурата е важна, защото при по-силен огън може ягодовият крем да загори или да се сгъсти много бързо, но да не е докрай сварено.

Добавя се маслото и се бърка с телена бъркалка още около минута или докато се разтопи и поеме от крема.

Безглутеновият ягодов крем се налива в чашки и оставя да стегне и изстине, тогава се украсява с пресни ягоди и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: