Начин на приготвяне
Ягодите се почистват и смилат на гладко пюре.
При тях се разбива нишестето, така че да няма бучки.
Млякото, сметаната и захарта се сипват в тенджерка с дебело дъно и се загряват на умерен огън.
Когато захарта се разтопи и течността закъкри, се налива ягодовата смес и се бърка 8-10 минути на слаб/умерен огън.
Температурата е важна, защото при по-силен огън може ягодовият крем да загори или да се сгъсти много бързо, но да не е докрай сварено.
Добавя се маслото и се бърка с телена бъркалка още около минута или докато се разтопи и поеме от крема.
Безглутеновият ягодов крем се налива в чашки и оставя да стегне и изстине, тогава се украсява с пресни ягоди и се поднася.