Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички в еър фрайър

Кифлички в еър фрайър

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Кифлички в еър фрайър3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Кифличките в еър фрайър стават много вкусни, с хрупкава коричка и пухкави отвътре"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 125 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч. разбъркано
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сода за хляб
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене настържете сиренето и кашкавала, добавете 1 ч. л. захар, 1 ч.л. сол, разтопеното масло и 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода за хляб, разбъркайте всичко и добавете постепенно брашното.

Омесете нелепнещо тесто, ако се наложи добавете още брашно.

Завийте тестото в стреч фолио, сплескайте го малко, да не е на голяма топка, така после по-лесно ще работите с него, оставете го в хладилник за около 1 час.

Извадете тестото от хладилника, разделете го на 6-8 топки.

Вземете едната топка и я разточете с диаметър колкото една чиния и с дебелина около ½ сантиметър, разрежете на триъгълници и ги навийте от широката част към върха на триъгълника.

Диаметъра на чинията и ширината на триъгълниците нямат определен размер, изберете вие, но колкото са по-малки, толкова са по-вкусни и се хапват като бонбончета.

След като сте навили кифличките ги намажете с разбит жълтък, смесен с 1 ч.л. прясно мляко.

На дъното на съда на еър фрайър сложете хартия за печене, подредете солените кифлички.

Печете на 160 градуса за около 10 минути с навитата част нагоре.

Щом се запекат и добият златист цвят, веднага ги обърнете да се запекат за 5 минути и от долната им страна.

След като са се запекли, веднага ги извадете и обърнете, докато са още топли за да придобият първоначалния си вид.

Не се притеснявайте, че трябва да обръщате кифлички да се запичат, тестото е много хубаво и еластично, кифличките няма да станат сплескани и тестени.

Кифличките в еър фрайър стават много вкусни, с хрупкава коричка и пухкави отвътре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Еър фрайър ,при този уред не е правилно да се слага хартия,защото се нарушава циркулацията на горещия въздух и равномерното изпичане .
07.02.2022 20:41