Пилешко с праз и ориз

АннаАнна
Новак
106527
Пилешко с праз и ориз
Снимка: Анна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Едва ли има как да не ви хареса традиционният вкус на това ястие с пилешко, праз и ориз"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • праз - 2 стръка
  • домати - 400 г от буркан
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 по - малка главичка (само за аромат)
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът, морковът и лукът се задушават.

След като празът е готов, се добавя ориз, доматите и подправките - ври около 10/15 мин.

Слага се в тава и се добавя предварително свареното и накъсано месо.

Слагаме 4 к.ч. вода и печем ориза на фурна под фолио за 25 минути на 250 градуса.

Пилешкото с праз и ориз е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: