Начин на приготвяне
Запържваме нарязания на средно едро праз, подправяме с джоджена. В купа в подсолена вода сваряваме ориза за 10 минути.
В друга купа разбъркваме яйцата, сиренето, млякото със содата в него, майонезата. В купата с праза добавям поизстиналия ориз, разбърквам.
В намазнена тава слагам 3 листа от корите, ръся с олио и слагам и от двете плънки, така през две кори слагам олио, от плънката с праз и ориз и от яйчената плънка.
Разрязвам баницата и поливам с яйце, разбъркано със 70 мл вода. Пека до готовност. Задушавам с чиста кърпа.
Коментари
Доволна съм от получения резултат и се получи страхотен вкус/....за тези, които харесват праз/.
От мен си добавих малко гъби и към заливката вместо с вода добавих заквасена сметана.