Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи с месна плънка

Пълнени картофи с месна плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пълнени картофи с месна плънка3 / 3
01/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
4
"Ефектно предястие, което перфектно се връзва с една студена биричка"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • гъби шийтаке - 8 бр. големи
  • пилешки гърди - 300 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 клонка
  • зехтин - 3 с.л. + допълнително
  • черен пипер - 2 щипки
  • куркума - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • табаско - на вкус
  • майонеза - 8 ч.л. + за допълнително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите за половин час във вода с добавена щипка сол. През това време оставете нарязането на хапки пилешко да се маринова в смес от куркума, черен пипер, сол, зехтин и сок от лимон.

Махнете пънчетата на гъбите, забървете шапките с влажна хартия. Нарежете на дребно и сотирайте в тиган, в който предварително сте затоплили зехтин с няколко скилидки чесън и мащерка.

Щом са готови, извадете гъби и в същия тиган прехвърлете пилешкото. Пържете до златисто, нарежете на още по-ситно и сложете при гъбите. Поръсете с подправки на вкус.

Готовити картофи разрежете на две по дължина, махнете вътрешността внимателно. Овкусете със сол и намажете лодките от картофи с майонеза.

Напълнете картофите с готовата плънка, сипете няколко капки сос Табаско. Може да сложите още малко майонеза по желание.

Пълнените картофи с месна плънка поднесете като бирено мезе или ефектно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: