Начин на приготвяне
Пресейте брашното, чукнете яйцето, прибавете маята, солта, захарта, олиото и киселото мляко. Добавете хладка вода и замесете меко тесто.
Оформете тестото на топка, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втаса.
От втасалото тесто оформете питката и я изпечете до готовност.
Охладете питката, отрежете леко капаче и издълбайте внимателно вътрешността.
Пригответе плънката: загрейте олиото, добавете ситно нарязания лук, морков и гъби.
Гответе до омекването на зеленчуците. Прибавете каймата, разбъркайте и гответе до промяна на цвета на каймата. Овкусете със зеленчукова подправка.
Напълнете питката с готовата плънка.
Запечете бохчата в загрята фурна 6-7 минути, като печете без капачето.
Преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете бохчата до разтопяването му.
Поръсете със свеж магданоз.
Бохчата с месна плънка и гъби е готова.