Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Бохча с месна плънка и гъби

Бохча с месна плънка и гъби

Бохча с месна плънка и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Дано сте си запазили място в стомаха, защото тази бохча ще искате да я изядете цялата - много е вкусна"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • мая - 7 г. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода
  • За плънката
  • кайма - 250 г
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зеленчукова подправка
  • олио - 3 - 4 с.л. масло
  • кашкавал - за поръсване
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, чукнете яйцето, прибавете маята, солта, захарта, олиото и киселото мляко. Добавете хладка вода и замесете меко тесто.

Оформете тестото на топка, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втаса.

От втасалото тесто оформете питката и я изпечете до готовност.

Охладете питката, отрежете леко капаче и издълбайте внимателно вътрешността.

Пригответе плънката: загрейте олиото, добавете ситно нарязания лук, морков и гъби.

Гответе до омекването на зеленчуците. Прибавете каймата, разбъркайте и гответе до промяна на цвета на каймата. Овкусете със зеленчукова подправка.

Напълнете питката с готовата плънка.

Запечете бохчата в загрята фурна 6-7 минути, като печете без капачето.

Преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете бохчата до разтопяването му.

Поръсете със свеж магданоз.

Бохчата с месна плънка и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: