Начин на приготвяне
Рендосах около 1 кг картофи и 3 големи моркова. Изцедих ги хубаво и ги сложих в голяма купа. Добавих 3 яйца, щипка мащерка, сол и пипер на вкус и настъргах малко кашкавал.
Омесих добре и подготвих тавичката на фурната с хартия за печене. Намаслих я, за да не залепне и разстлах сместа, като внимавах да е еднакво тънко навсякъде. Пекох на 170 градуса, докато се зачервиха крайчетата.
Докато се печеше рулото нарязах една пеперудка гърди на жулиени, сложих малко масло в един тиган и ги запържих до златисто. Сложих им само сол, пипер и няколко капки лимонов сок, но следващия път задължително ще направя сметанов сос с топено сирене за пилешкото.Така стана сухо за моя вкус.
Нарязах и няколко кисели краставички на жулиени и когато извадих рулото, разпределих отгоре месото и краставичките и настъргах обилно кашкавал. След това го завих на руло. Направих допълнително млечен сос с копър и чесън.