Начин на приготвяне
Разделяме жълтъците и белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване, след това добавяме прясното мляко, олиото, какаото и брашното смесено с бакпулвера.
Слагаме да се пече 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
В отделна купа разбиваме белтъците със захарта. Кипваме водата и захарта за сиропа.
Готовия сироп го добавяме постепенно към белтъците, при непрекъснато бъркане с миксер.
Изваждаме кекса от фурната и разпределяме белтъчната смес отгоре и отново я връщаме във фурната за 10 мин. на 130 градуса.
През това време разтопете шоколада на водна баня заедно с олиото и залейте изпечения сладкиш, докато е топъл. Приберете готовия сладкиш в хладилник за 4 часа.
Маршмелоу десертът е готов.
Коментари