Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте шест жълтъка с 12 с.л. захар на крем. Добавете 100 мл олио, прясното мляко, брашното, какаото и бакпулвера.
Застелете тава с хартия за печене и изсипете сместа. Печете в загрята фурна на 200 градуса до суха клечка.
Разбийте три белтъка с 12 с.л.захар на сняг.
Останалата захар с водата сложите на котлона да заври. На струя я изсипвате при белтъците като не спирате да разбърквате с миксер. С този крем залейте охладения блат.
Разтопете шоколада в останалото олио и водата на водна пара и полейте сладкиша.
Сладкишът Маршмелоу е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и канадския сладкиш Нанеймо или нашето класическо брауни.
Коментари