Начин на приготвяне
Разделте белтъци и жълтъци и разбийте в две отделни купи до пухкавост. При жълтъците сипете бирата, а после и малко по малко брашното.
Овкусете с черен пипер, сол и чесън. Малко по малко изсипете сместа при белтъците. Разбъркайте с шпатула, за да не спадне обемът. Ако сместа е рядка, сипете брашно.
Извадете кашкавала от хладилника точно преди да започнете с приготвянето на чудесните байганети.
Нарежете на парченца. Всяко обвийте в шунка - важно е да полепне по кашкавала добре. Потопете парченцата в приготвената панировка за байганети, а после изпържете до готовност.
Отцедете излишната мазнина от готовите байганети върху хартия.
Може да сервирате панираните байганети с плънка като бирено мезе за весела компания.