Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Панирани байганети с плънка

Панирани байганети с плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Панирани байганети с плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
07/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Една студена бира страхотно би се вързала с това вкусно панирано мезенце"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 350 г
  • шунка - 100 - 120 г тънки слайсове
  • чесън на прах - 2 щипки, по желание
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделте белтъци и жълтъци и разбийте в две отделни купи до пухкавост. При жълтъците сипете бирата, а после и малко по малко брашното.

Овкусете с черен пипер, сол и чесън. Малко по малко изсипете сместа при белтъците. Разбъркайте с шпатула, за да не спадне обемът. Ако сместа е рядка, сипете брашно.

Извадете кашкавала от хладилника точно преди да започнете с приготвянето на чудесните байганети.

Нарежете на парченца. Всяко обвийте в шунка - важно е да полепне по кашкавала добре. Потопете парченцата в приготвената панировка за байганети, а после изпържете до готовност.

Отцедете излишната мазнина от готовите байганети върху хартия.

Може да сервирате панираните байганети с плънка като бирено мезе за весела компания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: