Начин на приготвяне
Нарежете почистените от кожа и кости рибни филета. Може да ги раздробите на малки или по-големи хапки.
Мариновайте за 3-4 часа в смес от соевия сос, прясно изцедените цитрусови сокове и белия пипер.
Когато хапките от риба се мариноват ги извадете на стайна температура за няколко минути, за да не са много студени и да успеят да се сготвят добре под пухкавата панировка. Бялата риба се сготвя много бързо, но все пак да не рискуваме.
За панировката отделете белтъците от жълтъците на двете големи яйца.
Белтъците разбийте на пухкав и твърд сняг с щипка сол, а жълтъците смесете и разбийте с бирата.
Към жълтъчено-бирената смес сложете брашно, колкото да постигнете гъста каша. Тогава добавете белтъците и разбъркайте плавно до интегрирането им.
Всяко парченце риба оваляйте в брашно, което да поеме от влагата и после потапяйте в панировката, така че да покрие плътно хапката.
Пържете до златисто в сгорещеното олио при умерен до силен огън -7-8-ма степен, но не и максимална, за да не загарят рибните байганети отвън, а отвътре да не са готови.
Изваждайте панираната риба върху пласт кухненска хартия, която да абсорбира излишната мазнина.
Поднесете с любим сос за риба.
Добър апетит!