Начин на приготвяне
Патладжаните се белят, но без да се махат дръжките, осоляват се и се оставят за 30 минути.
После се измиват добре и се оставят да се отцедят, подсушават се.
В тиган се загрява половината от олиото и се изпържват докато омекнат. В същото олио до омекване се пържи и лукът.
В купа се смесват лукът, натрошеното сирене, 2 от яйцата, черен пипер, сол на вкус и наситнен магданоз.
Патладжаните се разрязват по дължина, но не докрай, а като за сандвич, пълнят се със сместа.
Останалите яйца се разбиват, патладжаните се овалват в тях, после в галета или царевично брашно. Изпържват се до златисто в останалото олио.
После се изваждат на домакинска хартия, да се отцеждат от мазнината.
Сервирайте пълнените патладжани със сос по избор.
Панираните цели патладжани с плънка са готови.