Байганети (Beignets)

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Байганети (Beignets)
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Любими байганети - не ги заменяме за нищо на света, но пък на драго сърце ви даваме рецептата, за да си ги приготвите и вие"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • топла вода - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържете
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата до приятно топла температура (около 45 градуса). В нея разтворете маята, добавете захарта и солта. Оставете на страни за няколко минути.

През това време пресейте брашното. Добавете към него прясното мляко, яйцето и разтворената мая. Омесете меко и еластично тесто. Може да го приготвите от вечерта и да го приберете в хладилника за 1 нощ.

Преди да разточите тестото на тънък лист, го размесете един-два пъти.

Набрашнете плота (или подложката) и с помощта на точилка разточете лист с дебелина около 1/2 см. С остър нож изрежете на бухтички на квадратчета, ромбоиди или друга желана от вас форма.

Загрейте в тиган доволно количество олио. То трябва да е поне 3 пръста над дъното на съда. Загрейте го до максимална степен и щом усетите ще е достигнало температурата, внимателно сложете байганетите (олиото трябва да ги покрива).

Изпържете ги до златисто. Извадете ги и поставете в чиния, застлана с домакинска хартия. Тя ще отнеме излишната мазнина от закуската.

Преди да сервирате байгнетите, поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: