Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Банички»Индонезийски банички с бутертесто

Индонезийски банички с бутертесто

Индонезийски банички с бутертесто
Снимка: Потребител#272233
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Каквото и да приготвим с бутертесто е вкусно, но тези банички са наистина уникални"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пак.
  • кайма - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • грах - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се задушават леко лукът с морковите на кубчета за 2-3 мин.

Прибавя се каймата и всичко се запържва 5 мин.

Прибавя се грахът, солта и пиперът и се сваля веднага от огъня.

Бутертестото се нарязва на квадрати или кръгове по желание.

Във всеки се слага от плънката и се затваря, като краищата на бутербаничките се притискат.

Може да се оформят рулца, тригуни или полумесеца.

Пекат се индонезийски банички с бутертесто на 180°C около 20 мин до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: