Начин на приготвяне
Започнете с приготвяне на домашния течен шоколад. Изсипете сухото мляко в купа и добавете какаото.
Разбъркайте добре, за да се смесят. В тенджера изсипете водата, след което добавете захарта и сложете на котлона на средна степен. След като захарта се разтопи, добавете кравето масло и разбъркайте.
След като маслото се разтопи, махнете тенджерата от котлона и изсипете сместа от сухото мляко и какаото.
Бъркайте добре с телена бъркалка, до получаване на гладка консистенция.
След като шоколадът е готов, го покрийте с капак и оставете за час.
Вземете бутертестото и го разстелете. С точилка може да го притиснете леко. Нанесете домашния течен шоколад върху него, като не покривате краищата.
Навийте на руло и притеснете, за да се прилепи в края. С нож нарежете от рулото кръгчета с дебелина около 1 см.
Застелете тава с хартия за печене и наредете бутерките с разстояние едни от други.
Печете сладки бутерки с домашен течен шоколад на 180 °C за 20 мин или до златист загар.
Вижте също как да направите бутерки с форма на кроасан.