Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Еклерова Торта»Вълшебна еклерова торта със сметана и маскарпоне

Вълшебна еклерова торта със сметана и маскарпоне

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Вълшебна еклерова торта със сметана и маскарпоне
Снимка: Ivelina
1 / 3
31/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Още след първата хапка ще разберете защо тази еклерова торта е толкова вълшебна"

Необходими Продукти

  • еклеров блат
  • олио - 40 мл
  • сол - щипка
  • вода - 170 мл
  • брашно - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • крем
  • желатинови листа - 5 бр.
  • маскарпоне - 250 г
  • захар - 75 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • лимони - корички от половин
  • сладко от ягоди - 250 г малини
  • сметана - 400 мл
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С тази бърза и лесна торта ще направите страхотно впечатление на гостите си! Вкусно и свежо - еклеровата торта е идеална за всички сезони!

Поглезете се с предпочитаните от вас пълнежи. Използвайте крем ванилия със сметана и аромати по избор. Можете да използвате само разбита сметана или да добавите и маскарпоне.

Разбийте маскарпонето с няколко супени лъжици сметана, за да стане меко. Разбийте останалата сметана с половината пудра захар и я добавете към маскарпонето.

За тестото, първо, сложете олиото, солта и водата в тенджера и оставете да заври, докато разбърквате. Щом това се случи, намалете на средно ниво и добавете брашното наведнъж.

Сега разбъркайте тестото в тенджерата с дървена лъжица. Тестото ще става все по гладко и събрано.

Важно е тестото да се бърка непрекъснато, най-добре, ако тестото винаги се притиска към ръба на тенджерата със задната част на дървената лъжица. Тестото се изпича по този начин. Това отнема около 1 минута, след това на дъното на тенджерата се е образувал бял филм и пареното тесто е готово.

Сега се поставя в купа и се оставя да се охлади за около 15 минути.

След като тестото се охлади малко, яйцата се разбъркват едно по едно - не добавяйте следващото, докато предишното не се поеме от сместа.

След поемането на всички яйца тестото е готово, малко е лепкаво, но това е нормално.

Използвайте пръстен за торта 22 см или тавичка с размер 22 върху хартия за печене

Пригответе втора хартия за печене и по същия начин направете втори блат. Ако желаете, можете да направите три по тънки блата от еклерово тесто.

Първи вариант: Напълнете тестото в торбичка с голяма накрайник и завъртете в спирала по две кръгли основи от тесто върху хартия за печене. Оставете около 1 см разстояние между спиралите, тъй като тестото още ще увеличи обема си.

Втори вариант: Изпечете три тънки основи от еклеровата смес, като нанасяме сместа с лъжица на тънък слой. Вратата на фурната никога не трябва да се отваря по време на печене.

Сега печете един след друг блатовете за около 25 минути при 200°C горе/долу.

Когато двете (или трите) еклерови основи се охладят, поставете единия върху чиния за торта и поставете ринг за торта около него.

Намажете първят блат и основата с ягодово сладко.

Накиснете 5 листа желатин за около 5 минути, след това изцедете и разтопете на котлона.

Разбийте сметаната. Смесете маскарпонето с ванилова захар, разбъркайте желатина. Добавете пудрата захар и накрая добавете разтворения желатин.

Добавете сметаната към сместа с маскарпоне и разбъркайте. Разстелете върху еклеровия блат.

Поставете втората основа от еклеров блат, притиснете леко и приберете в хладилник за около 1 час.

Отстранете тортения пръстен, украсете вълшебната еклерова торта със сметана и маскарпоне с пудра захар.

Приятно приготвяне на тази уникална торта с маскарпоне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: