Начин на приготвяне
С тази бърза и лесна торта ще направите страхотно впечатление на гостите си! Вкусно и свежо - еклеровата торта е идеална за всички сезони!
Поглезете се с предпочитаните от вас пълнежи. Използвайте крем ванилия със сметана и аромати по избор. Можете да използвате само разбита сметана или да добавите и маскарпоне.
Разбийте маскарпонето с няколко супени лъжици сметана, за да стане меко. Разбийте останалата сметана с половината пудра захар и я добавете към маскарпонето.
За тестото, първо, сложете олиото, солта и водата в тенджера и оставете да заври, докато разбърквате. Щом това се случи, намалете на средно ниво и добавете брашното наведнъж.
Сега разбъркайте тестото в тенджерата с дървена лъжица. Тестото ще става все по гладко и събрано.
Важно е тестото да се бърка непрекъснато, най-добре, ако тестото винаги се притиска към ръба на тенджерата със задната част на дървената лъжица. Тестото се изпича по този начин. Това отнема около 1 минута, след това на дъното на тенджерата се е образувал бял филм и пареното тесто е готово.
Сега се поставя в купа и се оставя да се охлади за около 15 минути.
След като тестото се охлади малко, яйцата се разбъркват едно по едно - не добавяйте следващото, докато предишното не се поеме от сместа.
След поемането на всички яйца тестото е готово, малко е лепкаво, но това е нормално.
Използвайте пръстен за торта 22 см или тавичка с размер 22 върху хартия за печене
Пригответе втора хартия за печене и по същия начин направете втори блат. Ако желаете, можете да направите три по тънки блата от еклерово тесто.
Първи вариант: Напълнете тестото в торбичка с голяма накрайник и завъртете в спирала по две кръгли основи от тесто върху хартия за печене. Оставете около 1 см разстояние между спиралите, тъй като тестото още ще увеличи обема си.
Втори вариант: Изпечете три тънки основи от еклеровата смес, като нанасяме сместа с лъжица на тънък слой. Вратата на фурната никога не трябва да се отваря по време на печене.
Сега печете един след друг блатовете за около 25 минути при 200°C горе/долу.
Когато двете (или трите) еклерови основи се охладят, поставете единия върху чиния за торта и поставете ринг за торта около него.
Намажете първят блат и основата с ягодово сладко.
Накиснете 5 листа желатин за около 5 минути, след това изцедете и разтопете на котлона.
Разбийте сметаната. Смесете маскарпонето с ванилова захар, разбъркайте желатина. Добавете пудрата захар и накрая добавете разтворения желатин.
Добавете сметаната към сместа с маскарпоне и разбъркайте. Разстелете върху еклеровия блат.
Поставете втората основа от еклеров блат, притиснете леко и приберете в хладилник за около 1 час.
Отстранете тортения пръстен, украсете вълшебната еклерова торта със сметана и маскарпоне с пудра захар.
Приятно приготвяне на тази уникална торта с маскарпоне!