Начин на приготвяне
В подходяща голяма купа чукнете яйцето и добавете киселто мляко с разбърканата в него сода бикарбонат.
Пресейте брашното отгоре, добавете солта, захарта и замесете средно меко тесто заедно с изварата.
Оставете омесеното тесто за бухти за 10 минути.
Върху набрашнен плот разточете тестото на правоъгълник, като ръснете и отгоре брашно.
Изрежете ленти с дебелина около 3 пръста. Всяка лента режем на отделни бухтите във форма на правоъгълник, квадрат или ромб.
Загрейте достатъчно олио в дълбок тиган и изпържете бухтичките от двете страни.
Поднесете изварените бухтички с кисело мляко и яйце за закуска.
Приготвени са идеални и за пикници и излети в планината.
Коментари