Начин на приготвяне
Сипете брашното в купа и направете кладенче, в което сипете леко затопленото мляко.
Разтворете в него маята и захарта и оставете така докато на повърхността се образуват балончета (не е нужно да чакате да шупва много).
Разбъркайте с шпатула и ако сместа е прекалено рядка, добавете много малко брашно. Тестото трябва да е много меко и лепкаво, но да започне да се отделя от стените на съда.
Покрийте с кърпа и оставете да почине 20 минути.
След като изтече това време добавете изварата, лъжица олио и солта и отново разбъркайте много добре.
Готовото тесто покрийте и изчакайте да бухне и удвои обема си за около 50 минути-1 час, взависимост от топлината на помещението.
Загрейте олиото на 7-8 степен от 9. С две намазнени лъжици взимайте от тестото, оформяйки приблизително обли бухтички и ги пускайте в нагорещеното олио. Бухтите не трябва да са много големи, за да се изпържат добре отвътре. Ако бързо ви прегарят, намалете огъня с една степен.
Пържете до златист загар и изваждайте върху кухнеска , абсорбираща мазнината хартия.
Поднесете изварените бухтички със сирене или сладко. Невероятно вкусни, меки и пухкави са!