Въздушни ореховки

Въздушни ореховки
Снимка: Потребител#272233
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Въздушните ореховки могат да бъдат колкото вкусни, толкова и лесни за правене, така че запретвайте ръкави"

Необходими Продукти

  • яйца - 2бр.
  • кафява захар - 1 к.ч.
  • бяла захар - 1 к.ч.
  • мед - 3 с.л. препълнени
  • олио - 1/2 к.ч.
  • масло - 1 к.ч. разтопено
  • брашно - 1 1/2 - 2 ч.ч.
  • орехи - 2 к.ч. счукани
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта и меда се разбиват.

Към тях се прибавя олиото и маслото.

Брашното се размесва с бакпулвера, содата, солта, ванилията и канелата и се пресява върху сместа.

Трябва да се получи смес малко по-гъста от за кекс (не тесто).

Прибавят се орехите, счукани на едро, и се размесва с лъжица.

В голяма тава върху хартия за печене се сипват с кафена лъжица на разстояние около 5 см, защото се уголемяват 2-3 пъти.

Пекат се на 180-200°C около 8-10 мин до зачервяване.

Отначало ореховките са много меки, оставят се да постигнат.

Може да слепите въздушните ореховки по две с конфитюр или шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотни,леки,хрупкави и лесни....браво,отиват в любими
12.11.2021 11:28