Начин на приготвяне
От половината ябълки и авокадото се приготвя дресинга за тази разкошна салата.
Плодовете се обелват и почистват и слагат в блендер заедно със зехтина, соевия сос, ябълковия сок, лимоновия сок и много малко сол (на по- късен етап може да си добавите още, ако е нужно).
Смила се всичко на гладко пюре, което ще послужи за овкусяване на нашата зеленчукова салата.
Почистват се и се нарязват на малки парченца останалата ябълка, моркова и чушката - важно е да използвате сорт сладък пипер, който ще придаде нужния контраст на вкусове, а ябълките най- добре да са кисели.
Листата от кейл се накъсват на едро и твърдите и дебели фиброзни жили в средата се отстраняват.
Претеглят се почистените листа без твърдите части. Кейлът се измива в две-три води и се отцежда.
В голяма купа се смесват парченцата ябълки, морков и чушка със листата от кейл и сушените боровинки.
При тях се сипва дресинга от авокадо и ябълка и салатата се разбърква много добре, за да се покрие всяко листенце.
Тази салата от кейл и ябълка има детоксикиращ ефект и е много полезна. От вкуса и също ще останете очаровани.
Може да я консумирате на момента след приготвянето и или да съхраните за по-късно в хладилник, задължително покрита с фолио за свежо съхранение.