Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата с кейл и ябълки

Салата с кейл и ябълки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Салата с кейл и ябълки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
04/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Толкова витамини на едно място не сте виждали никога, гарантираме"

Необходими Продукти

  • кейл - 180 г
  • ябълки - 2 малки или 1 голяма
  • авокадо - 1 бр. добре узряло и меко
  • моркови - 60 г
  • чушки - 100 г сладка пиперка (червена)
  • червени боровинки - 30 г сушени
  • лимонов сок - 40 мл
  • соев сос - 30 мл
  • сол - 1 щипка (по желание)
  • ябълков сок - 50 мл или вода
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От половината ябълки и авокадото се приготвя дресинга за тази разкошна салата.

Плодовете се обелват и почистват и слагат в блендер заедно със зехтина, соевия сос, ябълковия сок, лимоновия сок и много малко сол (на по- късен етап може да си добавите още, ако е нужно).

Смила се всичко на гладко пюре, което ще послужи за овкусяване на нашата зеленчукова салата.

Почистват се и се нарязват на малки парченца останалата ябълка, моркова и чушката - важно е да използвате сорт сладък пипер, който ще придаде нужния контраст на вкусове, а ябълките най- добре да са кисели.

Листата от кейл се накъсват на едро и твърдите и дебели фиброзни жили в средата се отстраняват.

Претеглят се почистените листа без твърдите части. Кейлът се измива в две-три води и се отцежда.

В голяма купа се смесват парченцата ябълки, морков и чушка със листата от кейл и сушените боровинки.

При тях се сипва дресинга от авокадо и ябълка и салатата се разбърква много добре, за да се покрие всяко листенце.

Тази салата от кейл и ябълка има детоксикиращ ефект и е много полезна. От вкуса и също ще останете очаровани.

Може да я консумирате на момента след приготвянето и или да съхраните за по-късно в хладилник, задължително покрита с фолио за свежо съхранение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: