Начин на приготвяне
Маслото, захарта, яйцата и ванилията се разбиват с миксер около 10 мин.
След това се прибавя и брашното с бакпулвера на части и се продължава с миксер да получаване на кремообразна пухкава смес.
Оставя се настрана за малко да почине. През това време се нарязват ябълките на малки кубчета. Поръсват се с 2-3 лъжици бяла кристална захар, кафявата захар и канелата.
Разбъркват се, така че всичко да полепне равномерно по тях и веднага се изсипват в кексовата смес. Разбърква се, за да отиде навсякъде, и се изсипва във форма с дупка.
Пече се на 160 градуса за 60-70 мин.
Поръсете през сито с пудра захар, смесена с малко канела.
Немският Ябълков кекс с канела е готов.