Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Немски Ябълков кекс с канела

Немски Ябълков кекс с канела

Немски Ябълков кекс с канела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Заложете на този ябълков кекс за похапване в следобедните часове на деня"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 175 г
  • захар - 150 - 200 г
  • брашно - 1 - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • канела - 1 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1 1/2 ч.л.
  • ябълки - 1 - 1.5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, захарта, яйцата и ванилията се разбиват с миксер около 10 мин.

След това се прибавя и брашното с бакпулвера на части и се продължава с миксер да получаване на кремообразна пухкава смес.

Оставя се настрана за малко да почине. През това време се нарязват ябълките на малки кубчета. Поръсват се с 2-3 лъжици бяла кристална захар, кафявата захар и канелата.

Разбъркват се, така че всичко да полепне равномерно по тях и веднага се изсипват в кексовата смес. Разбърква се, за да отиде навсякъде, и се изсипва във форма с дупка.

Пече се на 160 градуса за 60-70 мин.

Поръсете през сито с пудра захар, смесена с малко канела.

Немският Ябълков кекс с канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: