Начин на приготвяне
Изкарваме яйцата на стайна температура. Чукваме едно по едно яйцата в суха купа. Заедно с захарта разбиваме яйцата с миксер продължително до пухкав крем. Добавяме олиото и продължаваме да разбиваме.
Добавяме киселото мляко и пак разбиваме всичко. Най-накрая пресяваме брашното и слагаме вътре е дин бакпулвер. Прибавяме на малки части брашното в купата и разбиваме с миксера.
След като сме объркали добре слагаме 4 с.л. сладко, не повече, защото става много сладко, тъй като в кекса има и захар и 2 ч.л канела за аромат и цвят. Разбъркваме да отиде сладкото навсякъде в кашата на кекса.
Намазваме малка форма за кекс или форма за торта с подвижна дъно с олио. Посипваме я с брашно, за да не полипне кекса. Изсипваме кашата.
Заглаждаме да стане равно. Печем в предварително включена и загрята фурна. Печем на 180 градуса докато кексът се изпече.
Проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл добре. Вадим го и го режем по дължина и ширина на парчета. Поръсваме с пудра захар с цедка.
Кексът с канела и сладко е готов.
Коментари