Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Агнешко със зелен боб и картофи в йенско стъкло

Агнешко със зелен боб и картофи в йенско стъкло

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Агнешко със зелен боб и картофи в йенско стъкло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Такива гозби събират заедно всички членове на семейството на масата"

Необходими Продукти

  • картофи - 300 грама
  • зелен боб - 400 грама
  • зелен лук - 1 стрък
  • агнешко месо - 500 - 600 грама
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 стрък
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л. равни
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • масло - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешкото месо. Нарежете го на порции, овкусете с черен пипер.

Налейте олио в тиган и запържете агнешкото. Извадете и прехвърлете месото в съд за печене, който задължително има капак.

Поръсете с пушен червен пипер, сол и брашно. В тавата добавете и целите стръкове зелен лук и джоджен.

Налейте в тавата 2 чаши топла вода и сложете капак или покрйте с алуминиево фолио. Сложете във фурната, пуснете на 200 градуса и оставете да се пече агнешкото.

Междувремеменно почистете и нарежете зеления боб, бланширайте го във вряща подсолена вода за 5 минути.

Отцедете бланширания зелен боб и го зелейте със студена вода. Щом се отцеди от течността, го задушете в олиото, в което изпържихте по-рано агнешкото. Добавете и наситнен лук, овкусете с черен и червен пипер. Поръсете боба с брашно и разбъркайте.

Обелете и нарежете картофите.

След около 30-тина минути печене на агнешкото извадете от фурната и добавете пържения боб и картофите. Налейте чаша топла вода и върнете във фурната. Печете ястието до готовност.

Агнешкото със зелен боб и картофи в йенско стъкло е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: