Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени картофи»Задушени картофи в йенско стъкло

Задушени картофи в йенско стъкло

MarianeMariane
Джедай
5611k
Задушени картофи в йенско стъкло1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Невероятно! Просто поставяте картофките в йената, овкусявате и печете. А след това лапате тази вкусотия без да може да спрете"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • копър - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за около 30 минути пресните картофи в хладка вода, след това ги измийте добре. Оставете ги цели или ги срежете на едро, ако картофите са по-големи.

Сложете ги в тенджера от йенско стъкло. Залейте с бульон, посолете на вкус и добавете зехтина (който може да замените и с 60 г масло).

Похлупете съда, уверете се, че не е мокър от външната страна и го сложете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Картофките се пекат около 25 минути. Изваждат се и се проверява дали са се задушили добре. При нужда се добавя още малко вода или бульон и се задушават още 15-ина минути.

Преди поднасяне се поръсват със ситно нарязан пресен копър. Може да се добави и накълцан чесън за по-наситен вкус.

Задушените картофи в йенско стъкло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Както е сезона на пресните картофи,чудесна гозба.
06.05.2016 08:30
4
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
и малко чесънче им подхожда чудесни, стига да обичате де :)
06.05.2016 07:59
3
2
Биляна Владова
Биляна Владова
аз предпочитам да ги правя с масло
18.04.2016 16:11
5
Цветанка
Цветанка
Пълни глупости! Студена йена тенджера никога не се слага в сгорещена фурна -пръска се на хиляди парченца!
11.01.2016 11:33
22
6
2
Покажи всички подкоментари
поля
поля
А този бульон в колко вода е разтворен
11.04.2014 14:16
16
4