Начин на приготвяне
Измийте и подсушете агнешкото месо. Нарежете го на порции, овкусете с черен пипер.
Налейте олио в тиган и запържете агнешкото. Извадете и прехвърлете месото в съд за печене, който задължително има капак.
Поръсете с пушен червен пипер, сол и брашно. В тавата добавете и целите стръкове зелен лук и джоджен.
Налейте в тавата 2 чаши топла вода и сложете капак или покрйте с алуминиево фолио. Сложете във фурната, пуснете на 200 градуса и оставете да се пече агнешкото.
Междувремеменно почистете и нарежете зеления боб, бланширайте го във вряща подсолена вода за 5 минути.
Отцедете бланширания зелен боб и го зелейте със студена вода. Щом се отцеди от течността, го задушете в олиото, в което изпържихте по-рано агнешкото. Добавете и наситнен лук, овкусете с черен и червен пипер. Поръсете боба с брашно и разбъркайте.
Обелете и нарежете картофите.
След около 30-тина минути печене на агнешкото извадете от фурната и добавете пържения боб и картофите. Налейте чаша топла вода и върнете във фурната. Печете ястието до готовност.
Агнешкото със зелен боб и картофи в йенско стъкло е много вкусно.