Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пиле с картофи и сметана в йенско стъкло

Пиле с картофи и сметана в йенско стъкло

Пиле с картофи и сметана в йенско стъкло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Лакомниците знаят за каква вкусотия става въпрос, а вие може само да си представяте"

Необходими Продукти

  • картофи - 650 г
  • пилешки гърди - 400 г
  • сметана за готвене - 100 г
  • доматена салца - 200 г пържена
  • краве масло - 35 г
  • бяло вино - 150 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • прошуто - 50 г на малки парчета
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите на големи кубчета. Сварете ги в тенджера с вода.

Извадете и изцедете. Сложете в голяма купа и ги намачкайте с преса. Сложете сол, малко краве масло и сметаната.

Пилешкото месо смелете в кухненски робот на кайма. Изпържете в малко зехтин до златисто. Сложете сол и черен пипер. Налейте виното и изчакайте да изври течността.

Намажете с малко краве масло йенската тавичка. Разстелете половината картофено пюре. Сложете половината домати, а отгоре месото. Загладете и добавете останалите домати. Нарежете малко пресен босилек.

Сипете останалото пюре. Загладете и поръсете с настъргания кашкавал и прошутото. Печете в умерена фурна до приятна златиста коричка.

Поръсете запеканката с пресен магданоз.

Пилето с картофи и сметана в йенско стъкло е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: